واشنگتن پست از دست کم ۴۵ فروند پهپاد MQ-9 Reaper ازدست رفته آمریکا در جنگ با ایران خبر داد؛ رقمی معادل حدود ۲۵ درصد ناوگان ریپر این کشور

بر اساس این گزارش، ارتش آمریکا تاکنون دست کم ۴۵ فروند MQ-9 Reaper را در جریان جنگ با ایران از دست داده که این میزان، حدود ۲۵ درصد از کل ناوگان ریپر آمریکا را تشکیل می دهد. این اطلاعات بر اساس اظهارات مقام های آمریکایی مطلع از وضعیت ناوگان منتشر شده است.
واشنگتن پست نوشته است ریپرها در جریان جنگ به شدت در اطراف تنگه هرمز مورد استفاده قرار گرفته اند؛ منطقه ای که به یکی از نقاط اصلی درگیری تبدیل شده و همزمان نقش مهمی در تحولات مربوط به امنیت کشتیرانی و مذاکرات برای پایان جنگ دارد.
همه پهپادهای از دست رفته لزوماً سرنگون نشده اند
یکی از نکات مهم گزارش واشنگتن پست این است که نمی توان تمام ۴۵ فروند پهپاد ازدست رفته را به عنوان «پهپادهای سرنگون شده توسط ایران» در نظر گرفت.
بر اساس این گزارش، برخی از این پهپادها پس از قطع ارتباط مخابراتی با اپراتورهای خود سقوط کرده اند و مقام های آمریکایی تعداد دقیق این موارد را اعلام نکرده اند. بنابراین رقم ۴۵ فروند، بیانگر تعداد پهپادهای از دست رفته است، نه لزوماً تعداد پهپادهایی که مستقیماً توسط پدافند یا نیروهای ایرانی سرنگون شده اند.
چرا ریپرها هدف قرار گرفته اند؟
واشنگتن پست در گزارش خود به ویژگی های پروازی MQ-9 Reaper نیز اشاره کرده و نوشته است این پهپادها با وجود برخورداری از قابلیت های گسترده شناسایی و تهاجمی، سرعت پایینی دارند و در بسیاری از مأموریت ها در ارتفاع نسبتاً پایین پرواز می کنند؛ عواملی که آنها را در برابر سامانه های پدافندی آسیب پذیرتر می کند.
ریپر یکی از مهم ترین پهپادهای رزمی و شناسایی آمریکا محسوب می شود و پیش از این نیز در عملیات های نظامی این کشور در خاورمیانه مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. این پهپاد علاوه بر مأموریت های اطلاعاتی و شناسایی، قابلیت حمل تسلیحات و انجام حملات دقیق را دارد.
هزینه سنگین از دست رفتن ریپرها
بر اساس گزارش واشنگتن پست، هزینه هر فروند MQ-9 Reaper بسته به تجهیزات و تسلیحات آن می تواند به ۵۰ میلیون دلار برسد. بنابراین از دست رفتن دست کم ۴۵ فروند از این پهپادها، خسارت قابل توجهی برای ارتش آمریکا به همراه داشته است.
البته ارزش مالی صرفاً به قیمت خود هواپیما محدود نمی شود و هزینه تجهیزات مأموریتی، تسلیحات، سامانه های ارتباطی و سایر تجهیزات مرتبط نیز می تواند بر هزینه واقعی جایگزینی این پهپادها بیفزاید. موضوعی که می تواند فشار قابل توجهی بر توان عملیاتی این ناوگان وارد کند.
نظر شما:
بقائی: در حال حاضر مذاکرهای با آمریکا نداریم
سومین محموله کمکهای بشردوستانه روسیه به ایران؛ ۱۱ تُن دارو و تجهیزات پزشکی از مرز آستارا وارد شد
نیویورک تایمز: بیش از ۳۰۰ چهره اردنی خواستار خروج از توافق دفاعی با آمریکا شدند
رویترز: ایران پیشنهاد عمان برای مدیریت مشترک تنگه هرمز را رد کرد
ادعای آکسیوس: ایران، عمان و آمریکا در آستانه توافق بر سر هرمز هستند
هر شرکت و کشوری که از محل دارایی های ایران مبلغی دریافت کند اجازه عبور از تنگه را نخواهد داشت